Google Adwords och ÅÄÖ

Google gick ut under förra året och meddelade att de stödjer non-ascii characters för display och destinationsurl i Adwords.

Hur fungerar det i praktiken

Jag jobbar med en sajt som har ääö för urlstrukturen och tanken med det var att testa hur det påverkar SEO(vilket är ett annat inlägg).Du behöver en åäö domän(IDN) för att det ska fungera att lägga in display och destationsurl med åäö.

ÅÄÖ i url-struktur 

traning.se/för-män/kettle-bell kommer inte att fungera.

träning.se/för-män/kettle-bell kommer att fungera.

En walk around kan vara att skapa ett url-alias för en url som traning.se/för-män/kettle-bell som inte innehåller åäö i url. Då blir annonsen godkänd av Adwords.

Jag har även pratat med Adwords supporten och där fick jag ett standardsvar att det ska fungera, men inte en förklaring om vad som egentligen fungerar och inte fungerar.Det är inte så vanligt(vad jag vet) att använda sig av IDN domäner i Sverige och därför är det inte så många som vet hur det fungerar i Adwords.

Har du testat ?

Robert Nyberg About Robert Nyberg

Välkommen till SearchManager och Robert Nyberg. Jag skriver om sökmotoroptimering digitala strategier, projektledning och konsten att hantera kunden. fan av Google+. Fotbollsfantast som driver Footballfocus

Speak Your Mind

*