Google Webmaster tools

Jakten på spam fortsätter och det är väl ingen som inte tycker att Google behöver städa upp i sin egen trädgård.Sökmotorer som Blekko vädrar en ny morgondag och försöker attackera Google där de förnärvarande är lite svaga.

Hela poängen med en sökmotor som Google är att det ska bygga på relevanta träffar. Så därför tycker jag att det är intressant att se den nya funktionen i Google Webmaster tools som Google nu rullar ut .I meddelande funktionen så kommer du som sajtägare att få ett meddelande från Google, om de tycker att din sajt har drabbats av Spam.

Detta får mig att fundera på följande frågeställningar:

Har Google ett team som fokuserar på att utveckla ”spamalgorithmen” ?

Är tanken att endast användare ska få en ny möjlighet att upptäcka spam? 

Är tanken att Google straffar endast straffar själva sajten, eller straffar de även en tredje-parts leverantör?

Don´t get me wrong
Jag tycker att detta är ett första tecken på att Google under 2011 speedar upp jakten på spam i deras sökmotor.Samtidigt som jag även vill se att de själva jobbar hårt på detta ,och inte bara överlåter det åt deras användare. Om de upptäcker ett nätverk av spamsajter, så ska även dessa givetvis straffas. Tyvärr så straffas kunderna till dessa sajter hårdast, men någonstans måste Google ta tag i detta. Annars så tappar de trovärdighet.

Robert Nyberg About Robert Nyberg

Välkommen till SearchManager och Robert Nyberg. Jag skriver om sökmotoroptimering digitala strategier, projektledning och konsten att hantera kunden. fan av Google+. Fotbollsfantast som driver Footballfocus

Speak Your Mind

*