Google Webmaster tools

Bookmark and Share

Jakten på spam fortsätter och det är väl ingen som inte tycker att Google behöver städa upp i sin egen trädgård.Sökmotorer som Blekko vädrar en ny morgondag och försöker attackera Google där de förnärvarande är lite svaga.

Hela poängen med en sökmotor som Google är att det ska bygga på relevanta träffar. Så därför tycker jag att det är intressant att se den nya funktionen i Google Webmaster tools som Google nu rullar ut .I meddelande funktionen så kommer du som sajtägare att få ett meddelande från Google, om de tycker att din sajt har drabbats av Spam.

Detta får mig att fundera på följande frågeställningar:

Har Google ett team som fokuserar på att utveckla ”spamalgorithmen” ?

Är tanken att endast användare ska få en ny möjlighet att upptäcka spam? 

Är tanken att Google straffar endast straffar själva sajten, eller straffar de även en tredje-parts leverantör?

Don´t get me wrong
Jag tycker att detta är ett första tecken på att Google under 2011 speedar upp jakten på spam i deras sökmotor.Samtidigt som jag även vill se att de själva jobbar hårt på detta ,och inte bara överlåter det åt deras användare. Om de upptäcker ett nätverk av spamsajter, så ska även dessa givetvis straffas. Tyvärr så straffas kunderna till dessa sajter hårdast, men någonstans måste Google ta tag i detta. Annars så tappar de trovärdighet.

Bookmark and Share

SearchManager is Powered by iGoMoon

iGoMoon - Managed WordPress Solutions iGoMoon is a managed WordPress solution for small and medium sized businesses, our managed websites comes with everything you need to get a powerful responsive website, which means your website is adapted for screens, tablets and smartphones. We take complete responsibility for hosting, domains, updates, backups and support, iGoMoon's managed services are the smart choice for your WordPress website or eCommerce solution.

Check out these links four more:

  • Take a look at our showcase gallery.
  • Launch pack is the basic setup of all our managed rockets see what's included.
  • If your business requires more powerful web solutions, we can upgrade your rocket so your business becomes even more competitive. See our add-ons.
Robert Nyberg About Robert Nyberg

Välkommen till SearchManager.se och Robert Nyberg. Jag skriver om SEO digitala strategier,projektledning och konsten att hantera kunden. En av grundarna till iGoMoon och fan av Google+.

0 comments