Google+ är inte död-Testa att logga in mer än 1 gång

Det verkar som att en del väljer att döma ut Google+ som ett socialt nätverk och då har de inte överhuvudtaget tagit sig tid att kika närmare på Google+. Jag tycker det är synd att folk inte tar sig tid att testa G+ ordentligt innan man drar slutsatser. För övrigt, så tror jag också att det kommer att handla om två olika målgrupper och att det är alldeles för tidigt att döma ut G+. Du får nog vänta med de rekommendationerna till dina kunder.

”Google+ är inte en social hub”
Den stora nyttan med Google+ är att du kommer att få alla Googles produkter under samma tak (vilket blir mer och mer tydligt).Det är väldigt smidigt att navigera och använda Googles produkter. Snart kommer även Adwords och Analytics tillsammans med företagsprofilerna.Facebook fanpages är jag inte alls imponerad utav och det är inte helt enkelt att integrera saker och ting.

Socialt sök och 140 tecken
Med den nya sökfunktionen,så finns det stora möjligheter med profilering för olika varumärken(personligt och även företag).Via sökfunktionen så kan du även lägga till personer och även hitta mentions av ditt namn, om du eventuellt har missat någon kommentar. Jag gillar twitter och kommer att fortsätta använda det verktyget, men jag slipper tänka på en begränsning på 140 tecken och det gillar jag.

Dela kretsar
Möjligheten att dela mina kretsar gör att jag kan skapa mera relationer och lägga till personer som jag inte har tänkt på. En annan sak som är fantastiskt, är att G+ appen automatiskt känner av dina bilder i telefonen. Detta innebär att du inte behöver lägga till bilderna själv. Jag tror även att Google kommer att integrera Youtube ”tightare” med Hangout och när företagssidorna dyker upp, så blir det självklart att DU inte kan ignorera detta nätverk utan en bra anledning.

Google har inte ett hjärta för socialt
”Google har inte ett hjärta för socialt” har jag läst någonstans. Facebook släpper ett search tillägg, och då undrar jag om Facebook har ett hjärta för sök?

Men har det någon betydelse? Så länge det tillför en nytta för användarna.

Context is king
Facebook har genomfört massor med förändringar som har gjort mig ”åksjuk” och det verkar inte som användarna uppskattar alla förändringar. Men jag är inte ute efter att såga varken Facebook eller G+. Jag försöker se möjligheterna med alla uppdateringar.Sociala medier har påverkat vårt köpbeteende och nu kommer det att påverka vårt köpbeteende mer än någonsin.

Döm inte ut G+ bara för att det är Google som ligger bakom.

Robert Nyberg About Robert Nyberg

Välkommen till SearchManager och Robert Nyberg. Jag skriver om sökmotoroptimering digitala strategier, projektledning och konsten att hantera kunden. fan av Google+. Fotbollsfantast som driver Footballfocus

Speak Your Mind

*