Nu får du ta och lugna ner dig gamle vän

Google har verkligen på senare tid gått ut hårt mot alla former av länkaktiviteter som de tycker är spam enligt deras Guidlines och de är väldigt tydliga med att du som webbplatsägare kan straffas om du inte följer deras riktlinjer.

Vill Google att jag ska sluta länka

Det som är intressant är att de inte verkar följa sina egna riktlinjer och dessutom verkar de vilja att man ska ha ”no follow” på allting. Internet bygger på länkar och Google bygger på länkar. Det är Googles styrka mot andra sökmotorer och det är ingen lösning att  skrämma upp webmasters.

Marknadsföring, PR, eller spam

Det finns ett problem, med det som Google kallar spam, och det är att i de flesta andras ögon , kallas det helt enkelt marknadsföring eller PR, och de har ingen kunskap om SEO. Googles egen PR byrå är ett bra exempel, och jag garanterar att det bolaget har noll koll på att Google precis har ”förbjudit” pressmeddelanden, förlåt, jag menar pressmeddelanden med enbart ett SEO syfte.

Att vara eller icke vara en länk

Hur vet Google vad en naturlig länk är? Vi vet att länkar fortfarande still matters big time, och så länge du arbetar med sunt förnuft , testar vad som fungerar och inte fungerar, kommer det att ordna sig. För det är väl det som effektiv marknadsföring handlar om ?

Jag blir inte riktigt klok på dig gamle vän.

 

Robert Nyberg About Robert Nyberg

Välkommen till SearchManager och Robert Nyberg. Jag skriver om sökmotoroptimering digitala strategier, projektledning och konsten att hantera kunden. fan av Google+. Fotbollsfantast som driver Footballfocus

Speak Your Mind

*