Vi arbetar vidare med våra projekt i hudvårdsnischen

Detta är ett gästinlägg av Petter Hedman och jag arbetar tillsammans med Stefan Johansson i nischen ” Hudvård för män” med en sajt som heter groomingonline.se. Den skapades för ca 6 månader sedan och den har börjat att ta fart på Google.se den sista tiden i enklare nischer.

I denna posten skall jag visa på hur vi har satt igång med arbetet för just denna sajt vad gäller att ranka bra med både produkter och kategorisidor. Det är ett hästjobb pga att vi har massor med produkter i sortimentet och det skapas många utgående länkar för vi arbetar med sajten som att det är en webbutik, och då har vi affiliatelänkar ut från varje produkt. Det kan vara farligt att arbeta med så mycket utgående länkar, men vi har valt denna strategi på denna sajt.

Arbeta som affiliate

Hur vi satte igång

Stefan har ägt domänen lite innan vi kom igång. Han hade satt upp en sajt som fungerar som en webbutik och hade lagt till en mängd produkter. Dessa har han genererat via produktfeeds och sedan importerat dessa i Woocommerce.

Vi gillar att arbeta på detta sättet. Problemet är att det blir mycket produkter som skall ordnas med och mycket text samt bilder som skall sättas på plats. Mycket som skall benämnas om och unika produkttexter och beskrivningar som skall sättas på plats. Det går i våra ögon inte att använda de redan färdiga texterna som kommer med produktfeeden. Google gillar inte kopierad text.

Mycket pyssel blir det, men helt klart värt det när sajten börjar att ranka på många produkter samtidigt. Vi har bägge varit upptagna med andra jobb, familjer och andra projekt under en tid, men nu framöver finns det lite extra tid att lägga på detta och ett par andra projekt vi har tillsammans. Vi har valt att arbeta långsamt och bara när det verkligen fungerar för oss.

SEO och arbetet vad gäller sajten
Vi har varit varsamma med länkar för just denna sajten och även för de andra projekten vi arbetar med faktiskt. Vi är inga länktryckare utan arbetar mer sakta i dessa projekt och har satsat att ranka på enklare termer till en början för att sedan fylla på med länkar och kraft till sajten. Det vi har märkt att på de ställen där vi skapat unika texter både vad gäller produkterna och kategorisidorna, så hoppar det uppåt i sökresultaten. Det är kul att se att det verkligen ger resultat när man lägger ner tiden och kraften på att skapa bra texter till dessa sidor.

Det tar längre tid, men känns säkrare och vi har ingen brådska alls med detta projekt. Vi har ju fullt upp på annat håll med annat egentligen och detta är hobbyprojekt.

Vi har skapat unika kategorisidor med unik text och har försökt att skapa dessa på ett säljande sätt med sökord inlagda där de passar och inte alls för ofta så det blir spammigt. Några gånger lägger vi även till köpa, köp, online eller på nätet för att pusha lite extra för dessa sökord tillsammans med de andra orden. Vi försöker skapa så många sökordskombinationer som möjligt med den text vi skriver fast det skall se snyggt ut och vara korrekt skrivet.

När väl all text är på plats, så kommer vi att skapa fler länkar och hoppas då att sajten skall ha satt sig lite mer hos Google.se och kanske då ta fart i sökresultatet. Idag är ju text, bild och video viktiga bitar vad gäller SEO och vi arbetar med text och bild på en blogg, som vi har skapat inne på sajten. Där skriver vi artiklar och skapar guider runt produkterna, hur man tar hand om sin mustasch och även sitt skägg.

Vi använder produkter och bloggar om ämnet
Vi är intresserade av skägg båda två och Stefan kan numera stoltsera med ett snyggt skägg och han visar upp det på odlaskagg.se. Han har börjat att få ett riktigt snyggt skägg numera och han tar väl hand om det.

Jag har haft skägg sedan typ 15 år tillbaka och trivs riktigt bra med det. Jag är däremot inte alls lika bra på att ta hand om mitt skägg, men har på sista tiden gått till en barberare och låtit han raka och ta hand om det åt mig. Toppen! Vilken lyx.

Du kanske själv har skägg eller mustasch? Eller du kanske går i tankarna att skaffa något av det. Gör det. Det är coolt och snyggt med skägg, oavsett om det är långt eller kort. Även mustasch kan vara riktigt coolt och snyggt!

Just ja – SEO var det
Varje produkt skall få en ny unik text istället för den färdiggenererade texten som kommer med produktfeeden. Alla produkter har inte ens en text eller rätt titel, så som sagt det finns att göra, men det är ett kul arbete, bara lite tidskrävande. Vi har ju som sagt många produkter.

Affiliateprojekt

Länkar – Kommer med tiden
För att ranka på Google med sajter, speciellt om de skall ske i lite tuffare nischer behöver du ju självklart länkar. Du kan erhålla dem på många olika sätt, men de kommer att behövas. Man kommer en bra bit utan, men sedan för att nå toppen så behövs de. Inget snack om det.

Vi tar det som sagt lugnt med länkar till att börja med och har massor att fixa med innan vi tittar på de bitarna. Vi har ju som sagt även satt upp en blogg på sajten och jag har skrivit relativt många artiklar i olika ämnen som är relaterade till vår sajt. En blogg tycker jag är en självklarhet för en sajt. Speciellt en affiliatesajt. Det finns mycket att vinna på att blogga och här vinner vi mark vad gäller relaterade sökord hela tiden har vi märkt när vi bloggar om relaterade ämnen.

Vi hoppas att länkarna kommer att länkas in mot artiklar och produkter samt även mot kategorisidorna. Det ger bra med kraft när de väl sitter där.

Vi arbetar vidare
Vi kommer att arbeta med vårt projekt under detta året och hoppas att den kan ta positioner och skapa försäljningar av de produkter vi arbetar med. Vi försöker ju självklart att skapa värde för kunden i form av tips, råd och olika former av guider där man kan lära sig hur man tar han dom sin hud, sitt hår, sitt skägg och sin mustasch.

Alla guider och poster är inte skrivna för att ranka högt för svåra termer utan vi har skapat en del guider och artiklar för att verkligen komma åt den långa svansen och de sökord som ingen annan går efter. Det finns ofta mycket trafik att hämta bara man skriver genomarbetade och bra bloggposter även vad gäller de sökord där det ser ut att inte finnas någon trafik.

Många olika sökordskombinationer ger tillslut mycket trafik även om sökorden visar på minimalt med trafik när man använder ett sökordsverktyg. Ger man sedan sajten kraft med länkar in mot kategorisidor eller specifika bloggposter, så kommer den att lyfta på flera håll och kanter samtidigt.

Som avslutning hoppas jag att du själv arbetar i någon spännande nisch du gillar och är lyckosam med dina webbprojekt. Det är du värd. Lycka till och fortsätt även när det ser tungt ut och inget händer. Det kan verkligen vända.

Nu fortsätter vi med SEO i hudvårdsnichen.

Robert Nyberg About Robert Nyberg

Välkommen till SearchManager och Robert Nyberg. Jag skriver om sökmotoroptimering digitala strategier, projektledning och konsten att hantera kunden. fan av Google+. Fotbollsfantast som driver Footballfocus

Speak Your Mind

*